Berätta för mig din historia, och snälla, se till att den är bra, se till att den är din!


Skogen bereder ut sig som en dröm genom den täta morgondimman och ljudet av porlande vatten blir starkare för varje steg vi tar, Näsborrarna fylls av doften från daggfuktigt gräs och ljudet från skogen spelar upp en lisa för själen. Förväntningarna har staplats på hög sen ett tag tillbaka och nådde sitt klimax kvällen innan över gott öl och stort prat om huggvilliga öringar. Ett par sivngande med flguspöt och det börjar skjuta in likt en drog i blodet. Jag kapitulerar, jag har fått min "fix". Ett par dagar i följd görs eldar upp och fisk tillagas i takt med att historier av osannolik art rullas upp. Måhända blir det en cigarr på verandan medan elden i stugans spis tar sig....

Under alla år har detta varit en hobby ett sätt att fly till en verklig värld från ett låtsassamhälle där drömmar kvävs under den tunga bördan av samhällets förväntningar. Någonstans tar det dock stopp, någonstans säger hjärtat till, det går liksom inte att låtsas passa in längre.

Jag hörde någon säga: "Gör det du tycker om och du behöver inte arbeta en dag till i ditt liv" 
Huvudet på den gripande spiken!

Egentligen var det inte  stugan i sig som var viktig, det var hela grejen, allt runtomkring. Bara att få ha friheten att göra något man själv verkligen ville, att få sin egen historia berättad för ingen annans skull än sin egen. 

Det kunde vart vad som helst, men det var vårt språk, vår livsstil, vår dröm om ett "back to basic" liv som formades till en stuga.

Kalla mig idiot, kalla mig vad du vill! Kanske är jag är jag naiv, kanske till och med barnslig. Men jag hyser stor tillförsikt vid tanken om en egen självständig tillvaro utanför ett tillsynes tillkrånglat samhälle anno 2015.

 © Copyright Sibea AB. Design and technique Mart Knibbe. 3D visualizations Bass Advies.

KONTAKT

Sibea AB
Johan Arnell
mobil: 0733 563 151
E-post: info@fristuga.se
bergese 2
51193 Torestorp

×