Vi som tillverkar Fristugan heter Sibea AB. Delägarna Johan Arnell och Edo van der Maas driver ett byggnadsföretag med lång erfarenhet av villarenoveringar och nykonstruktioner. Med Fristugan har vi tagit våra över 20 års samlade kunskaper och erfarenheter från byggnadsbranschen och vävt in det i en stuga.

När Attefallshuset blev verklighet såg Johan och Edo de stora möjligheterna som öppnade sig. Fristugan är resultatet av Johans och Edos drömmar kombinerade. Ett enkelt, fritt, självständigt och naturligt fritidsboende med en autentisk känsla som likväl uppfyller kraven hos den moderna människan. En stuga med planlösning, exteriör och användning utvecklad med smarta och enkla lösningar. En fastighet som är flyttbar och kan stå oberoende – utan vatten och el.

Vi strävar efter att erbjuda ett prisvärt fritidshus med en genuin känsla. Dina unika önskemål kombineras med vårt kunnande och vår hantverksskicklighet för att skapa din drömstuga. 

Fristugans möjlighet till en flyttbart lösning gör det till en investering för framtiden. Det är en möjlighet att förvärva ett gott fritidsboende med en framtida potential att sälja vidare till ett gott andrahandsvärde.

Johan Arnell är byggnadssnickare med många års erfarenhet som egenföretagare. Hans intressen för fiske, natur och vildmarksliv är något som låg bakom idén om Fristugan:


”Idag ska man vara uppkopplad och anträffbar 24 timmar om dygnet. Folk drömmer om något annat, om att fly jäktet. De drömmer om att ta en vecka och se om sig själv. Bo ute i skogen en vecka, fiska, slappna av. Skapa sin egen fristad, ett sätt att köpa sinnesro.”

Edo van der Maas är byggingenjör och byggnadssnickare med en särskild kärlek till gamla hus. Då Edo med familj för fyra år sedan bytte storstadslivet i holländska Utrecht mot den svenska landsbygden följde intresset för ålderdomlig byggnadskonst med:


”Gamla svenska hus har en alldeles särskild atmosfär. Speciellt timmerhus. Det resulterade i att jag plockade ner, flyttade och byggde upp ett gammalt timmerhus, som nu står på vår gård. Timmerhuset behövde ett nytt tak, så jag byggde takstolar av timmerstockar för att få rätt känsla i huset. Jag har alltid tyckt att det är väldigt vackert med grästak, så det provade jag också. Projektet blev väldigt lyckat så när vi byggde ett pannhus på gården använde jag timmerstockar som takstolar och ett grästak igen. Jag insåg att det gick att bygga ett nytt hus med en ålderdomlig känsla om man använder rätt ingredienser. Det gör mycket för husets atmosfär.”


© Copyright Sibea AB. Design and technique Mart Knibbe. 3D visualizations Bass Advies.

KONTAKT

Sibea AB
Johan Arnell
mobil: 0733 563 151
E-post: info@fristuga.se
bergese 2
51193 Torestorp

×